Loading...
X

Glad för mörkret för då syns ljuset

Liseberg God Jul Wallpaper

Liseberg har jag inte besökt på många år, det känns kräkframkallande och marknadsspykopatiskt alltihop. Men ändå förtrollas jag utifrån, smarta jag utan att betala inträdet och hypnotiseras av lotteriglittret, av alla lamporna. Det är som att vara i en scen ur Månen tur och retur del två – för övrigt en av de snyggaste seriealbum jag vet.

Det är julpyntets julpynt alla kategorier och vem skall man tacka? Göran Johansson kan vila i frid och glädjas åt sitt Hjulpynt, vilken ståtlig placering det fick ändå till slut, och det kommunala nöjesfältet är bussiga och lyser upp pendlartillvaron för alla frusna, och kanske lite bittra, Västtrafikresenärer.

Det finns mörker här i tillvaron, det är helt klart, men utan att veta om det bjuder marknadskrafterna och torrskodda kommunpampar på lysande gratis underhållning. Läste någonstans på internet att det är inte lyckliga människor som är tacksamma. Det är tacksamma människor som är lyckliga. Det kanske ligger något i det även om det jävla internet smutsar ner allt med sin märkliga scrapbookade världsfrånvändhet.

I vilket fall som helst, under november-december är det helt OK att vänta på försenade spårvagnar fulla med kontrollanter och packade julbordsfirare på Korsvägen, trots allt. Och det kan jag känna mig tacksam för. Och kanske lite lycklig.

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *